Airfare mají hotovo, novinka vyjde na podzim

12.02.2011 09:01 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Airfare
© Tomáš Břínek / musicserver.cz
Kapela Airfare nás už před časem informovala o slavném producentovi, který má natáčet jejich novou desku. Po desetidenním nahrávání se Bjorn Thorsrud vrátil do Ameriky a odvezl si s sebou materiál, který nyní čeká mix ve studiu Billyho Corgana Pumpkin Land II. Výsledku společné práce se posluchači dočkají během podzimu.

Kapela si spolupráci pochvalovala. "Bjorn je profesionál," řekl s nadšením Thomas Lichtag, zpěvák Airfare. "Hned po desetihodinovém letu skrz několik časových pásem chtěl odvézt přímo do studia. Na to, jaký je Bjorn introvert, to byla nakonec sranda. Často tam byly momenty, kdy jsme si pro záchvaty smíchu museli dát pauzu." Frontman také dodal, že producent netrpěl žádné vytáčky: "Jeho přístup byl nekompromisní, od výběru skladeb po poslední notu." Podle něj na celém nahrávání bylo asi nejnáročnější opatřit všechno vybavení, které si Bjorn přál mít ve studiu. "Některé vintage kousky aparátů jsou v Česku nesehnatelné," dodal frontman.

Obdobně o nahrávání mluvil i producent: "Měl jsem za to, že jsou to šikovní hudebníci, ale vážně jsem netušil, že jsou až tak dobří. Bez problémů by se vyrovnali leckterému profíkovi, se kterými běžně pracuji v LA. Možná nemají tolik zkušeností, ale rozhodně mají talent." Tato slova jsou pro kapelu jistě velkou poklonou. Bjorn Thorsrud je totiž známý jako velký puntičkář, což dokázal i při zvučení bicích. Sám totiž poskládal vlastní sadu, pro kterou vybíral jednotlivé nástroje ze třech různých souprav.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY