Láska rašící z květináče?

30.03.2009 05:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Die Alten Maschinen rozjíždějí své další aktivity: vinylový singl "To Be Or Not" je předkrmem před samotným albem, které se pomalu, ale jistě kuchtí. Skladba je revizí klasického robotického tématu, který byl zpracován třeba ve filmu "A.I. - Umělá inteligence". Tak nasadit květináče a hurá na parket!
8/10

Die Alten Maschinen - To Be Or Not

Skladby: A: To Be Or Not (Original Version), To Be Or Not (PVK Rmx)
B: To Be Or Not (The H1 Apophenia Mix), To Be Or Not (Bidlo Borot Mix)
Vydáno: listopad 2008
Celkový čas: 17:14
Vydavatel: X Production
Fakt, že Devo se probouzejí ze zimního spánku, má dost možná na svědomí mimo jiné i parta kolem Moimira Papalescu - Gerald V. Casale a Leon Stevenson doplňují již zaběhnutý tandem Papalescu/Venkrbec. Coby první vlaštovka jejich Die Alten Maschinen byla do vichru reality vyslána singlovka "To Be Or Not". Ta třeba řeší, zda roboti nebo staré dobré mašinky mají vlastně nějakého tátu a mámu. V myšlenkách těchto strojů se tak rozvíjí fantaskní teorie o jejich příchodu na svět; takový Kryton by v klidu (a donekonečna) mohl popisovat všechny krásy a předkládat svou neutuchající víru v křemíkové nebe.

Die Alten Maschinen neponechali nic náhodě a graficky dotažený vinyl napěchovali čtyřmi vypečenými verzemi. I když třeba vyšperkovaný "The H1 Apophenia Mix" by si klidně mohl skoro podat ruce s originálem. Petr Venkrbec ve svém vlastním remixu vsadil na kartu toho, co ho více baví, a tahle sázka na jakýsi taneční electro-jazz pro roboty mu vyšla. Matador české klubové scény Pavel Bidlo "To Be Or Not" rozsekl, a vdechl mu tak novou energii, která tomuto devovskému retro electru sluší.

Další remixy a deska

Die Alten Maschinen současně pokračují v práci na dokončení celého alba, které se již honosí názvem "Songs About Love & Machines". Zatím jsou hotové tyto skladby: "To Be Or Not", "Blitz", "Robot Love", "Flying Car", "Medical Electro Rock N Roll", "Tango Teacher", "Future Perfect", "Heart Of Tin" a cover Davida Bowieho "Dead Man Walking". Papalescu a Venkrbec zároveň nechávají množit remixy pilotní singlovky "To Be Or Not": ta čeká na přepracování od Tata Bojs, kteří slibují kytarově ostřejší verzi s živou rytmikou. Naopak MIDI LIDI ukazují opět své electro, jejich verze této pecky je již k volnému stažení na BandZone.cz profilu tohoto projektu.

Devo jsou se svým původním vystupováním v robotických kostýmech a s nasazenými květináči nosným směrováním Die Alten Maschinen. Ti si pohrávají s teorií de-evoluce. Jejich první hrubší zásah v podobě "To Be Or Not" potěší všechny milovníky staré dobré elektroniky.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY