Rock For People potvrzuje další zahraniční jména - přijedou The Offspring

10.04.2008 08:06 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

The Offspring
© offspring.com
Minulý týden festival Rock For People získal sošku anděla od Akademie populární hudby jako česká hudební událost roku 2007. Chápeme to nejen jako velké ocenění zdařilého přesunu festivalu do nového místa, ale také jako velký závazek pro letošní ročník, který by kvalitou dramaturgie a služeb měl dosáhnout ještě vyšší úrovně než ten minulý.

K již oznámeným Kaiser Chiefs tak nyní doplňujeme další jména, která, jak věříme, tuto myšlenku plně naplňují. Jako dalšího headlinera festivalu tedy představujeme The Offspring, kteří v červnu vydávají dlouho očekávané album a jsou jednou z nejvíce žádaných skupin letošní koncertní sezóny. Nicméně ani další jména rozhodně nejsou nezajímavá - Enter Shikari, Black Mountain, Donots, Flogging Molly, H2O, Holy Fuck, Panteon Rococo, Kissmet, Zulu 9:30, La Kinky Beat...

Letošní uspořádání areálu navazuje na to loňské, zároveň však bude obsahovat několik novinek a vylepšení. Základem jsou 2 hlavní scény - Česká spořitelna stage a t-music stage. Jednou z největších novinek v areálu letošního roku bude "megastan" s 2 podii. Krytá Filter stage bude tedy ještě s jednou novou scénou postavena v největším stanu, který kdy byl na českém festivalu postaven. I s dvěma scénami, které budou umístěny naproti sobě a program se na nich bude střídat, se do něj vejde pohodlně 4 500 lidí. Klubová scéna bude i letos opět umístěna v bývalém leteckém hangáru. Nebude chybět ani taneční Red Zone. Úplnou novinkou bude letos programové zařazení filmového festivalu Music On Film - Film On Music a hudebně-divadelního projektu Kašpárek v rohlíku, kdy stejnojmenné CD zaslouženě sklízí velmi pozitivní kritiky.

Festival Rock For People se v loňském roce přestěhoval z kapacitně nedostatečného areálu v Českém Brodě do nového, velmi komfortního místa - na bývalé vojenské letiště v Hradci Králové - Festival Park. Vzhledem k tomu, že přesun proběhl nadmíru uspokojivě, proběhne i letos festival v tomto areálu, a to v termínu 3. - 5. 7. 2008. Ceny vstupenek v předprodeji jsou v březnu až dubnu 850 Kč (­+ poplatek předprodeje), v květnu a červnu 950 Kč (­+ poplatek předprodeje). Předprodej probíhá v sítích Ticketstream a Ticketportal. Vstupenky na místě pak budou za 1 100 Kč. Držitelům karet ISIC, ALIVE, YTIC je poskytována sleva 100 Kč (z celofestivalové permanentky).


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY