Chinaski se hlásí ze studia, na podzim objedou haly

04.06.2007 08:04 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Chinaski
© Tomáš Břínek musicserver.cz
Skupina Chinaski tráví čas ve studiu, kde nahrává písně pro své nové, zatím bezejmenné album. K ruce si stejně jako v případě předchozího "Music Baru" vzala někdejšího člena Lucie Michala Dvořáka, který se stará o produkci.

Chinaski album připravují už od svého lednového návratu z turné po USA. Během prvních tří měsíců dali dohromady třicet šest písní, do užšího výběru jich pustili šestnáct.

V první polovině května si muzikanti okolo Michala Malátného udělali malou pauzu a navštívili kosovskou Prištinu, aby zahráli pro české a slovenské vojáky účastnících se mise KFOR. "Byl to jeden z nejexotičtějších koncertů v historii kapely. Už jen samotná cesta byla zážitek - letělo se vrtulovým vojenským speciálem a transport z letiště na základnu proběhl dokonce v ozbrojeném konvoji. Organizace byla vojensky perfektní, a i když jsme si koncert pro samé chlapy původně nedovedli moc představit, dopadlo to skvěle. Nakonec i pár holek tam bylo," vzpomněla nedávno skupina.

Od svého návratu jsou Chinaski v pražském studiu Sono a plně se soustředí na slíbenou nahrávku. "Natáčení je v plném proudu a tím pádem to s koncerty nebude v nejbližší době moc valné." Už v sobotu 16. června ale odehrají speciální koncert pro zhruba padesát lidí, a to přímo pod studiem Sono v hospodě U Spalů. Registrace na akci byla díky vysokému zájmu ze strany fanoušků ukončena jen necelé dva dny po zahájení. "Vidíme, že to musíme zrealizovat častěji," prohlásila skupina poté, co slíbila, že zahraje něco i z nové desky.

První singl z novinky by měl znít v rádiích už během července, samotné album by mělo vyjít v září.

V listopadu kapela novinku představí žívě na halovém turné. Jeho koncerty jsou rozvrženy takto:

9.11. - zimní stadion, Třebíč
13.11. - sportovní hala, Ústí nad/Labem
15.11. - sportovní hala, Chomutov
16.11. - zimní stadion, Sokolov
19.11. - sportovní hala, Olomouc
20.11. - sportovní hala, Ostrava
22.11. - sportovní hala, Brno
23.11. - sportovní hala, Zlín
27.11. - Tipsport aréna, Liberec
29.11. - sportovní hala, Hradec Králové
1.12. - Dům kultury, Havlíčkův Brod
6.12. - T- Mobile aréna, Praha
12.12. - sportovní hala, Plzeň
13.12. - sportovní hala, České Budějovice
15.12. - sportovní hala, Litvínov


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY