Pražský výběr II táhne na obrazovky a festivaly

17.05.2007 08:04 - Radek Antl | foto: facebook interpreta

Pražský výběr II
© Petr Berounský
Na televizní obrazovky míří videoklip k pilotnímu singlu "Amen" Pražského výběru II. Premiéru si odbude už dnes v 19:00 na TV Óčko.

Klip v režii Michaela Kocába a produkci Jana Soukupa vznikal průběžně pět měsíců. Podílel se na něm dvorní kameraman Jana Hřebejka Jan Malíř, který s Výběrem spolupracoval už v roce 1990 na filmu "Pražákům, těm je tu hej".

"Vymlácený rockový palice" se zdají být tečkou za veřejnými hádkami mezi členy nejslavnější sestavy původního Pražského výběru a zároveň začátkem nové éry skupiny. Michael Kocáb a Klaudius Kryšpín se na sklonku minulého roku rozhodli pokračovat bez druhé poloviny domácí rockové legendy, Michala Pavlíčka a Viléma Čoka. Místo nich vzali do studia zpěvačku Zlatu Kinskou, baskytaristu Richarda Scheuflera a australského kytaristu Glenna Proudfoota, kteří se stali regulérními členy nové kapely Pražský výběr II.

Z nového alba Pražský výběr II poprvé zahrál 10. května v pražském klubu Mecca. Další příležitostí vidět skupinu živě je 25. květen, kdy Kocáb & spol. pod střechou teplického Zimního stadionu představí unikátní a extravagantní scénu, postavenou ze zkorodovaného železa a plechů se zrcadlovým povrchem. Vše budou doplňovat LED stěny a laserové efektory. Další výjimečný koncert je pak naplánován na podzim do Prahy, kde bude Výběr II za přítomnosti speciálních hostů z Česka i zahraničí natáčet materiál pro DVD.

Koncertovat bude kapela i v létě, a to zejména na vybraných hudebních festivalech. Zde je rozpis potvrzených akcí:

2. 6. - Votvírák 2007, Milovice nad Labem
16. 6. - Žižkovské pivobraní, Praha
22. 6. - United Islands Of Prague, Praha
23. 6. - Rock Open Air, Jindřichův Hradec
30. 6. - Basinfirefest, Spálené Poříčí u Plzně
4.-6. 7. - Rock For People, Hradec Králové
14. 7. - Guláš fest, Valašské Meziříčí
20.-21. 7. - Pohoda, Trenčín
27. 7. - sraz Cruiser Moto Club Indians's, Drietoma-Liešna
28. 7. - Malá Skála
3. 8. - Sázava Fest, Sázava
4. 8. - Štěrkovna Hlučín
17.-19. 8. - Trutnov Open Air, Trutnov
25. 8. - Okoř
1. 9. - Žatec


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY