Web týdne: B. B. King

16.08.2000 05:00 - Pavel Parikrupa | foto: facebook interpreta

Bluesový král na webu? A proč ne? Navíc, když je to s grácií... I v oblasti internetové prezentace není B. B. King žádné “béčko” a jeho stránkky by mu mohl závidět leckterý mladší kolega...
www.bbking.com
© www.bbking.com
Letos 16. září bude bluesovému králi B. B. Kingovi již 75 let. Jeho věk mu vůbec nebrání v nekonečných koncertních šňůrách – ostatně i v Česku vystupoval několikrát, naposledy před pár týdny ve Zlíně. U takového pána se sluší, aby jeho webové stránky odpovídaly jeho neotřesitelnému postavení, byly elegantní a obsažné. Návštěva adresy www.bbking.com opravdu přináší potěšení.

www.bbking.com
© www.bbking.com
Po decentním flashovém intru vcházíme do graficky moc pěkných prostor – černé pozadí, přitlumené obrázky, přehledné menu. Standardním obsahem jsou novinky (je jich hodně), linky, historie, fotky, koncerty. Zmíním tedy věci výjimečné a mimořádně vydařené. Zajímavostí je obchod (Store) na adrese bbkingdirect.com, kde můžete pořídit všelijaké suvenýry a drobnosti s Kingovými motivy. Na tuto stránku se odkazuje i část Music vzhledem k neskutečně rozsáhlé Mistrově diskografii. Na hlavní stránce Music totiž najdeme pouze nejaktuálnější alba s ukázkami v Real Audiu.

www.bbking.com
© www.bbking.com
Obzvlášť graficky vyvedená je stránka Gallery, kde jsou pěkně uspořádány hudebníkovy fotografie – takové milé album. Pokec je rovněž možný, viz stránka Chat/BBS, o bohatém hudebním životě B. B. Kinga si můžete počíst na stránce History – klidně by se mohla jmenovat Long History... Důkazem o neudolatelnosti Kinga je přehled aktuálních koncertů - to je neuvěřitelné, co všechno ve svých letech ještě zvládne! Jako třešnička na chutném dortu se vyjímá stránka Lucille, kde najdete potřebné údaje o milované Kingově kytaře.

Nuže, moc hezké stránky. U takových se přímo nabízí slovo "profesionální". Takový umělec jako B. B. King by si ostatně ani jiné nezasloužil.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY