Support Lesbiens opět vydají první dvě desky

21.08.2005 16:43 - Lukáš Franz | foto: facebook interpreta

Support Lesbiens - So What? / Medicine Man
© facebook interpreta
Tak dlouho na ně fanoušci tlačili, až Support Lesbiens nevydrželi a na konec září oznámili opětovné vydání prvních dvou alb - "So, What?" a "Medicine Man". Obě desky, které nejsou již řadu let v prodeji, vyjdou současně na dvojalbu "So, What? / Medicine Man". Nahrávky budou ve svých původních verzích, navíc se dočkáme dvojice videoklipů "No Brain No Pain" a "Deadicated Man".

Deskou "So, What?" kapela v roce 1993 debutovala. Ve složení Kryštof Michal (zpěv), Hynek Toman (kytara), Jakub Jirásek (kytara), Martin Vondrášek (baskytara) a Jirka Volavý (bicí) se jim povedlo na české scéně vyvolat nemalý rozruch. Album si získalo nejen značnou podporu posluchačů, ale povedlo se mu taky získat zdejší hudební kritiku. Support Lesbiens se tak hned rok po svém vzniku dostali mezi porevoluční rockovou elitu. V pozměněné sestavě nahrála skupina album "Medicine Man". Zakládající členy Michala a Tomana doplnila na desce trojice Jarda Helešic (kytara), Vladimír Weigert (baskytara) a Sváťa Čech (bicí). Druhá deska jen potvrdila pozici, kterou si "Supporti" vybudovali svým debutem.

Během října vyrazí kapela na turné po českých a moravských halách. Playlist se bude skládat z průřezu dosavadní kariéry Support Lesbiens, tedy i z oněch dvou prvních alb, z nichž kapela naživo roky nic nehrála. Rozpis koncertů by se měl objevit behěm příštího týdne.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY