Dvojnásobná vítězka Eurovize Loreen v Praze ukáže, jak zažít na tanečním parketu osvícení

08.05.2024 15:49 - Tisková zpráva | foto: Fource PR

Její song "Euphoria" stále vládne parketům na celém světě, podobně jako sama švédská zpěvačka Loreen ovládla jako jediná žena v historii hned dvakrát Eurovision Song Contest. Je to jen rok, co se tak stalo díky songu "Tattoo" podruhé. Teď její mimořádný hlas, který dokáže v jednu chvíli burcovat, aby nás o chvíli později rozplakal, zazní i v Praze.

V klubu Roxy se Loreen představí 27. února 2025. Vstupenky za 890 korun budou v prodeji od pátku 10. května na webu fource.cz a portálech GoOut a Ticketmaster.

Že ji baví hudba, která je schopná navodit pocity transu, přiznávala od začátku: "Inspirují mě Björk, některé věci od Enyi a hlavně Lisa Gerrard." Narodila se ve Stockholmu marockým imigrantům a o svém pěveckém talentu dala poprvé vědět, když se ve dvaceti zúčastnila talentové soutěže Idol (a skončila čtvrtá). Pak několik let působila ve švédské televizi - ať už před kamerou anebo v roli produkční. Od své výhry v Eurovizi 2012 už záři reflektorů nikdy neopustila, v rodném Švédsku ji znají doslova všichni.

Aktuálně spolupracuje se jmény jako Billen Ted (Raye, Zara Larsson, Armin van Buuren) a Zhone (Troye Sivan, Paris Hilton, Kim Petras), nikdy ale neopomene zmínit, jak důležité jsou pro ni marocké kořeny. Poté, co se v roce 2017 vyoutovala jako bisexuálka, je pravidelnou součástí hudebních line-upů pride eventů po celé Evropě.

"Chci prostě najít lásku," říká, když se někdo ptá na její sexualitu. Vnitřní vášeň její hudby se ale neomezuje na jakékoliv hranice a potvrzuje, že i pozlátko Eurovize dokáže odrážet opravdu emocionální příběhy.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY