Elán vítá lásky čas zbrusu novým hitem "Znova sa ma dotkni"

04.05.2024 08:00 - Milan Menčík | foto: se svolením kapely Elán

Po ukončení turné k padesáti letům existence skupiny Elán se zdálo, že nyní už opravdu nadešel ten správný čas pro konec kapely. Alespoň Jožo Ráž dával najevo, že se formace vrátí jen ve výjimečných případech typu narozenin textaře Borise Filana a podobně. Čas běžel, vyšly reedice všech řadových alb a loni v létě zasáhla fanoušky jako blesk z čistého nebe zpráva o smrti jednoho z pilířů skupiny - Vaša Patejdla.

Elán
© Jano Taufer
Od té doby však novinky z tábora bratislavské legendy přicházejí v poměrně pravidelných intervalech. Fanoušci se mohou těšit na šest velkých koncertů se dvěma různými programy, přičemž spojení Elánu se smyčcovým orchestrem proběhne premiérově.

A nyní nás muzikanti dokonce překvapili úplně novou písničkou "Znova sa ma dotkni". A vydali ji ve správné době, v máji, je totiž romantická až do morku kostí. I když mnozí nad kapelou už dávno zlomili hůl, ta se znovu vrátila se silnou melodií klávesisty Ľubo Horňáka a velmi milým a příjemným textem Juraje Soviara.

Novinka se může hrdě postavit po bok legendárních hitů "Čakám ťa, láska" nebo novějšího "Len kým tu si". Krásně graduje, nechybí kytarové sólo, v žádném případě se nejedná o dvouminutový hitík, u kterého není poznat, kdy hraje sloka a kdy refrén. Vrstvený vokál Joža Ráže navíc připomíná sílu, se kterou tento frontman zpíval v dobách své největší slávy.

Tak se nechejme překvapit, jestli se v případě "Znova sa ma dotkni" jedná jen o jednorázový výkřik do tmy, nebo formace přichystá i něco dalšího.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY