Fat White Family v klipu "Work" inspirovaném Rockym čelí svým posedlostem

25.04.2024 13:51 - Kateřina Spacek | foto: Louise Mason

Fat White Family před pár dny vydali svůj nejnovější singl "Work". Na rozdíl od předchozí zveřejněné písně "Today You Become Man" se jedná o rychlý elektronický kousek. Svěží a emocemi nabitý song v některých pasážích doprovází i zuřivé smyčce. Obě skladby pocházejí z nadcházející desky "Forgiveness Is Yours", která vyjde už 26. dubna.

Novinku doprovází videoklip režírovaný CC Wadem. Vypráví příběh o posedlosti a neutuchající touze muže po velikosti na úkor jeho života, těla i zdravého rozumu.

Frontman Lias Kaci Saoudi se v úvodu ocitá před zrcadlem, které jako by nastavilo tvář jeho posedlostem, kterým šéf kapely sám čelí. Pohlíží na rozpad svého vztahu, který kvůli kariéře upozaďuje, a žene se stále vpřed. Tahle obsese se ale samozřejmě neobejde bez tvrdého boje. "Work" zcela určitě patří mezi nejzdařilejší klipy této ostrovní formace, která do něj vložila spoustu úsilí. A to se vyplatilo.

"Tuto melodii a text napsal Nathan Saoudi s malou pomocí nezdolného Jesseho Wintera. Při produkci se z toho ale stala tak trochu noční můra. Každopádně je to jedna z nejlepších věcí od @braindestiny. Nápad na video vznikl při sledování 'Rockyho IV' během našich rodinných vánočních oslav. Nic nespojí lidi tak jako 'Rocky IV'. Způsob, jakým Stallone vlastnoručně zničí Sovětský svaz... Všichni se z toho můžeme poučit. Líbilo se mi to tak moc, že jsem v lednu začal sjíždět filmy o Rockym. Většina ostatních stojí za hovno, ale ve trojce je scéna, v níž se Rocky musí smířit s tím, že už to nezvládá, že je dekadentní, blouznivý, ochablý... " prozradil inspiraci pro skladbu i video Lias.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY