RODAN na "The End of Me" působí mile melancholicky. Stačí to?

26.04.2024 10:15 - Honza Balušek | foto: Kateřina Fialová

RODAN debutoval v roce 2022 povedeným albem "Glasses Off" v produkci Honzy Čechtického z Ohm Square, poté zkusil štěstí v Eurovizi a vydal pár dalších singlů. Nyní je poskládal na EP nazvané "The End of Me", které prý přináší jeho poslední sarkastické písničky. Ty další už mají představit jeho opravdové já.
7/10

RODAN - The End of Me

Skladby: The Art of Not Giving a Fuck, Introvert Party Club, Tell Me It's Summer, I'm Listening
Vydáno: 22.3.2024
Celkový čas: 13:54
Vydavatel: Supraphon

Do té doby, než začne být RODAN ve svých skladbách opravdu sám za sebe, si můžeme pustit pět songů z několika minulých měsíců. Celou pětici nahrávek spojuje jistá melancholie, za níž částečně může jeho hladivý hlas, částečně všudypřítomná akustická kytara a jemná elektronika.

Pokud se zaposloucháte do textů, onen v perexu zmíněný sarkasmus bez problémů odhalíte. Eurovizní příspěvek "Introvert Party Club", který jediný tepe v rychlejším tempu, či úvodní "The Art of Not Giving a Fuck" ukazují nadhled hned v názvu. Možná jen závěrečná, nejpomalejší "I'm Listening" hraje textově na jinou notu. A vlastně i hudebně.

Pětice skladeb každopádně uběhne velmi rychle, a i když se v RODANově světě příjemně odpočívá, člověka nic moc nenutí se do něj vracet. Pokud ovšem venku prší, funguje ípíčko skvěle. Jen se díky své krátké hrací době rychle oposlouchá. Sice s odřenýma ušima, ale tentokrát u nás zpěvák dostane sedmičku.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY