Guided By Voices v novém singlu "Serene King" o energii rozhodně nepřišli. Naopak!

23.04.2024 10:29 - Kateřina Spacek | foto: Reese Cann

Guided By Voices před pár dny oznámili vydání svého jedenačtyřicátého alba, které pojmenovali "Strut of Kings" a vydají ho 28. června. Po několika velmi plodných letech se šéf formace Robert Pollard nechal slyšet, že se letos bude jednat o jedinou desku kapely v letošním roce.

Americká partička, jejíž zvuk je opravdu pestrý a plný působivých kytarových aranžmá, svoji melodičnost neztrácí ani v písničce "Serene King". I tu otevírají hlasité kytary a Pollardův vokál se jí spolu s melodií line jako vojevůdce na válečném tažení, který má výhru v kapse. A ani tentokrát skupina své posluchače nezklame. Další z klasických písní formace je opravdu povedeným dílem, z níž energie tryská už v prvních vteřinách.

"Mám rád nesoustředěná alba, ale tohle se mi zdá přece jen více ucelené. Struktury jsou na něm soudržnější a má také pěknou rovnováhu mezi jednotlivými žánry v rocku, které mám rád," popisuje chystané elpíčko Pollard.

Tracklist "Strut of Kings" je následující: Show Me the Castle, Dear Onion, This Will Go On, Fictional Environment Dream, Olympus Cock in Radiana, Caveman Running Naked, Timing Voice, Bit of a Crunch, Serene King, Bicycle Garden.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY