Frontman Olympicu Petr Janda se dočká svého celovečerního dokumentu "Django"

01.04.2024 11:07 - Honza Balušek | foto: Michal Matyáš

Vypadá to, že Petr Janda spolu s kapelou Olympic chtějí do letošního roku narvat co nejvíce novinek. Před pár dny vydali vinylový box s trilogií svých koncepčních desek "Prázdniny na Zemi", "Ulice" a "Laboratoř" (koupíte ho i v našem shopu), k nimž natočili také novou verzi písně "Kartotéka" a videoklip k ní, a vyrážejí samozřejmě i na doprovodné turné. A brzy se na ně budeme moci vydat také do kina.

Režisérka Olga Malířová Špátová totiž vytvořila dokumentární film "Django", který je sice příběhem samotného jedenaosmdesátiletého hudebníka, jistě se ale dočkáme i vsuvek jeho spoluhráčů ze skupiny. Pokud nejste skalní fanoušci Olympicu a nevíte, co název snímku znamená, vězte, že jde o Jandovu přezdívku. A jak k ní přišel?

Popis u traileru, který si můžete pustit níže, to vysvětluje: "Přezdívku Django dostal Petr Janda při koncertování ve Francii v osmašedesátém roce. Francouzi jeho jméno stále komolili a oslovovali ho 'Žambon', což je šunka, 'Žanda' nebo 'Žamon'. Až mu bubeník Jan Antonín Pacák začal říkat Django podle slavného francouzského jazzového kytaristy jménem Jean 'Django' Reinhardt, který je Petrův velký vzor."

Na životní příběh Petra Jandy a s ním neodmyslitelně spjaté formace se do kinosálů budeme moci jít podívat od 2. května.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY