Moby ohlásil nové album. Turné oslavující pětadvacet let od desky "Play" už téměř vyprodal

22.04.2024 17:41 - Jaromír Koc | foto: Embassy of Music

Moby v posledních týdnech naznačoval, že pro své fanoušky nachystal velké novinky. Nyní už konečně téměř vše zveřejnil, takže tyto informace můžeme předat i našim čtenářům. Mezi ty nejzásadnější zprávy každopádně patří, že se v červnu dočkáme nového alba.

Moby - Always Centered At Night
© Embassy of Music
Deska pojmenovaná "Always Centered At Night" nabídne kolekci písní, které oslavují New York, a to především v období 70. a 80. let minulého století. Americký hudebník si na jeho natáčení pozval nadané, leč vcelku neznámé zpěvačky, zpěváky a muzikanty, kteří mu přispěli svými texty a v některých případech i hudbou. Když je oslovoval ohledně spolupráce, měl jednu zásadní podmínku: "Prosím, nepište nic komerčního. Buďte osobití. Nemusí to vše dávat smysl."

"Díky této kreativní svobodě jsem na konci dostal opravdu hodně geniálního materiálu. Výsledkem je jeden z nejhezčích a vlastně i nejvíce překvapujících projektů, na kterých jsem se jako hudebník podílel. Jedná se o jednu z nejcennějších zkušeností, jakou člověk může prožít. Vytvořit citlivou, jemnou a zranitelnou hudbu, která vyvolá nějakou aktivitu," popsal práci na nahrávce sám Moby.

Tím ale jeho letošní aktivity nekončí. Vzhledem k tomu, že 17. května uběhne již pětadvacet let od vydání jeho zlomového alba "Play", vyrazí tento vegan a bojovník za práva zvířat v září na evropské turné. Na našem kontinentě zatím potvrdil pět zastávek, a to v Londýně, Antverpách, Berlíně, Düsseldorfu a Paříži. Další jednu až dvě by ještě měl zveřejnit. Většinu vstupenek na tyto koncerty již fanouškové vykoupili, pokud budete mít štěstí, nějakou můžete ještě ulovit zde.

V Americe proběhne oslava vydání desky "Play" velmi komorně. Všestranně nadaný hudebník plánuje na konec května jen dva malé koncerty v losangeleské The Masonic Lodge at Hollywood Forever, na které dal do prodeje pouze desítky vstupenek. První vystoupení už jeho příznivci vyprodali, na druhé ještě pár vstupenek zbývá.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY