Dua Lipa se vrací na vrchol rádiového žebříčku, ten albový pomalu ztrácí smysl sledovat

07.03.2024 09:30 - Josef Martínek | foto: Warner Music

Českou rádiovou hitparádu po týdenní pauze znovu dobyla Dua Lipa s písničkou "Houdini". Stejně jako v předešlých dvou kolech v top ten chybějí zástupci domácí scény. V albovém přehledu se ani tentokrát nestalo nic pozoruhodného: první desítka znovu nabízí stále dokola se opakující výčet rapperů.
Dua Lipa - Houdini
© Warner Music
RÁDIA - Minule ji sesadili Ofenbach a Norma Jean Martine, tentokrát se Dua Lipa s hitem "Houdini" na vrchol vrací. V součtu s předešlou šňůrou pěti vavřínů v řadě jde o její šestý triumf v našem éteru. A protože ve světě už boduje také zpěvaččin další singl "Training Season", zůstává jediná nezodpovězená otázka: kdy vyjde očekávaná třetí studiovka, nástupkyně veleúspěšné nahrávky "Future Nostalgia"?

Song "Overdrive" v úvodu jmenované producentské dvojice a hostující vokalistky se tentokrát musí spokojit s číslem dvě, na trojce ho následuje jiná taneční spolupráce: Michael Schulte a R3hab s "Waterfall".

Nově do top desítky vtrhla Kenya Grace - britská interpretka s jihoafrickými kořeny. Její singl "Strangers" už triumfoval na britském trhu a v několika dalších evropských zemích, u nás poskočil ze čtrnáctky na šestku. Do elitní společnosti se vrátili sedmí Jack Harlow ("Lovin On Me") a osmí David Guetta a Kim Petras zásluhou "When We Were Young (The Logical Song)".

Žádná z domácích skladeb se do první desítky nepropracovala, ta nejvýše umístěná k tomu ale měla velmi blízko - Kryštof si totiž s filmovou "Život je krásný" ke druhému dílu "Gumpa" polepšili z dvaadvacítky na číslo jedenáct. Přebírají tím vedení v paralelní hitparádě českých a slovenských hitů.

Nejhranější novinku má na svědomí jedna z tiktokových hvězdiček - hudebníkovi z Ohia Knoxovi ve "We’re Not In Love Anymore" hostuje Charlotte Sands a výsledkem jejich snažení je prozatím čtyřicátá šestá řádka. Tuzemskou novinkovou stopu obstarali Mirai, kteří s "Nespíš" vstupují do pořadí jako třiapadesátí.

Za zmínku stojí také čerstvý kousek na osmdesáté čtvrté pozici - poprvé totiž do éteru nakoukl stále žádanější Benson Boone. Tento jednadvacetiletý americký zpěvák, jehož červnový koncert v pražském Lucerna Music Baru je již beznadějně vyprodán, vládne s "Beautiful Things" už čtvrtým týdnem digitálním singlům.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Dua Lipa - Houdini
  2. Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
  3. Michael Schulte feat. R3hab - Waterfall
  4. Fast Boy feat. Topic - Forget You
  5. Miley Cyrus - Flowers
  6. Kenya Grace - Strangers
  7. Jack Harlow - Lovin On Me
  8. David Guetta feat. Kim Petras - When We Were Young (The Logical Song)
  9. Beach Weather feat. Pale Waves - Unlovable
  10. Lost Frequencies - The Feeling


Viktor Sheen - Planeta opic
© Warner Music
ALBA - V top desítce pořád ta stejná jména v čele s vítězným Viktorem Sheenem, v první stovce vyjma výběru "Jiří Šlitr stoletý / Nejlepší písně" na devadesáté sedmé příčce žádné novinky. Pohled na český albový žebříček je z hlediska jakéhokoliv pohybu dlouhodobě žalostný - vždyť třeba Sheenovo album "Černobílej svět" obývá přední příčky už pět let. Pozvolna tak ztrácí smysl tento přehled sledovat, natož pak komentovat.

Top 10 - alba:
  1. Viktor Sheen - Planeta opic
  2. Kanye West & Ty Dolla $ign - Vultures 1
  3. Calin & Viktor Sheen - ROADTRIP
  4. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  5. Robin Zoot - Ponya
  6. Stein27 - President Of Sexico
  7. Travis Scott - Utopia
  8. Ben Cristovao - ZVÍŘE
  9. Calin - POPSTAR
  10. Viktor Sheen - Černobílej svět

Úplnou rádiovou i albovou hitparádu pro 9. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY