Superskupina Black Country Communion představuje první singl z desky "V", houpavou "Stay Free"

08.03.2024 13:13 - Jiří V. Matýsek | foto: J&P Adventures

Po drobných náznacích, které napovídaly, že je nová deska superskupiny Black Country Communion na cestě, máme na stole definitivní potvrzení.

Pátá řadovka kapely, v níž se potkali Glenn Hughes, Joe Bonamassa, Derek Sherinian a Jason Bonham, se bude poněkud nenápaditě jmenovat "V" a vyjde 14. června. Na světě je, vedle tracklistu, který najdete na konci článku, také první singl "Stay Free".

"V" bude prvním počinem formace po dlouhých sedmi letech a opět vznikl v produkci Kevina Shirleyho. A podle prohlášení zúčastněných probíhalo natáčení v hollywoodských studiích Sunset Sound ve značné pohodě.

"Byla tam spousta zábavy, prostě magické nahrávání," nechal se slyšet Hughes, který si muzikantské ostruhy brousil v Black Sabbath i Deep Purple.

Natěšení hudebníci se rovnou podělili o první ukázku z nového alba. "Stay Free" otevírá tisíckrát provařený, ale zatraceně funkční nástup Bonhamových bicích, pak se přidávají Sherinianovy klávesy (ex-Dream Theater), které dostávají až funky kontury a po celou skladbu se nosně doplňují úspornou Bonamassovou kytarou, která si ještě pořádně zaperlí v povedeném sólu.

Hughes, který se mimochodem sólově představí 28. dubna v brněnském Sonu, je pěvecky stále velmi jistý v kramflecích, ostatní kolegové se navíc mohou spolehnout na jeho přímočarou basu.

Šlape to pánům pěkně, sedmiletá pauza, zdá se, nijak neotupila typickou chemii, která se mezi silnými osobnostmi postupně vytvořila.

Tracklist desky "V" bude následující: Enlighten, Stay Free, Red Sun, Restless, Letting Go, Skyway, You’re Not Alone, Love And Faith, Too Far Gone, The Open Road.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY