Jen Kateřina Marie Tichá konkuruje rapu: její "Plamen" rozpálil top pětku albového žebříčku

15.02.2024 10:30 - Josef Martínek | foto: Radek Kudláček

Dominanci rapperů v domácím albovém žebříčku dokázala v aktuálním kole vzdorovat pouze písničkářka Kateřina Marie Tichá. Její druhá studiovka "Plamen", nahraná s kapelou Bandjeez, startuje na skvělém pátém místě. V top deset je tentokrát jedinou zástupkyní jiného žánru než rapu. Rádiím dál kraluje Dua Lipa.
Dua Lipa - Houdini
© Warner Music
RÁDIA - "Houdini" pokračuje ve vítězném tažení tuzemskými rádii. Dua Lipa přidávám s tímto songem už čtvrtý vavřín v řadě. Ženskou nadvládu stvrzuje ze stříbrné příčky Miley Cyrus, která si po udílení Grammy se stále nevadnoucími "Flowers" ještě o stupínek polepšila.

Už na bronz postoupili francouzští producenti Ofenbach, kterým v "Overdrive" hostuje Norma Jean Martine. Stupně vítězů naopak opustili Michael Schulte a R3hab - stálice "Waterfall" se propadla z dvojky na čtyřku. Útěchou jim může být skutečnost, že jejich další spolupráce "Better Me" si naopak polepšila, a to velmi razantně - k dobru získala hned šestapadesát míst a zakotvila na devítce.

Do top deset vtrhl také americký rapper a zpěvák Jack Harlow. Pětadvacetiletý hudebník, jenž se proslavil díky TikToku, poskočil s "Lovin On Me" z patnáctky na šestku. Se dvěma svými singly se hned za ním seřadili Mirai - "Summer Love" a "Tenkrát" díky celkově sedmému a osmému místu kralují paralelní hitparádě tuzemských skladeb.

Ze šesti čerstvých kousků dopadl nejlépe ten od Jamese Arthura - "Blindside" začíná na sedmatřicáté řádce. Někdejší vítěz britského X Factoru by mohl písničku zazpívat i na svém pražském koncertě 22. února ve Foru Karlín.

O další novou hudbu v rádiových playlistech se postarali Ed Sheeran (65. "American Town"), Pam Rabbit (68. "Anxiety"), Alok a Bebe Rexha (78. "Deep In Your Love"), Michal Hrůza a Ivan Mládek (82. "Mikádo") a Tom Gregory, jehož singl "Never Look Back" najdeme na devadesáté příčce.

Top 10 ČR - rádia:
  1. Dua Lipa - Houdini
  2. Miley Cyrus - Flowers
  3. Ofenbach feat. Norma Jean Martine - Overdrive
  4. Michael Schulte feat. R3hab - Waterfall
  5. Blink-182 - One More Time
  6. Jack Harlow - Lovin On Me
  7. Mirai - Summer Love
  8. Mirai - Tenkrát
  9. Michael Schulte feat. R3hab - Better Me
  10. Marek Ztracený - Stále věřím


Viktor Sheen - Planeta opic
© Warner Music
ALBA - V čele albového žebříčku nadále zůstává Viktor Sheen s "Planetou opic". Jeho kralování od loňského října narušily zatím pouze na sklonku roku vánoční koledy a pak v lednu počin "Ponya" jeho rapového kolegy Robina Zoota. Ten aktuálně boduje na čísle tři, před ním je ještě Sheenova společná nahrávka s Calinem "POPSTAR".

Jediný pozoruhodný výsledek v jinak žánrově jednobarevné a na jména téměř neměnné hitparádě se urodil na pátém místě. Odstartovala na něm Kateřina Marie Tichá, která svou druhou řadovku "Plamen" natočila se skupinou Bandjeez, známou ze společného působení s Davidem Stypkou. Po sérii výborných recenzí se deska produkovaná Ondřejem Turtákem alias ODD dočkala úspěchu také u posluchačů. Zpěvačka, se kterou jsme si nedávno povídali, k ní navíc před pár dny zahájila turné. Jeho součástí budou březnové křty v Praze a Brně.

Zbývající příčky top desítky si rozebrali jen a pouze rapující interpreti. Vyjma těch již zmíněných, z nichž mají Sheen a Calin vícenásobné zastoupení, bodují v nejvyšších patrech pořadí ještě Stein27, Travis Scott a Ben Cristovao.

O druhou a poslední novinku se postaral zástupce slovenské scény - Marko Damian. Album "Skeeter", na kterém hostují Sergei Barracuda, Rytmus, Gleb nebo Viktor Sheen, registrujeme na čísle třicet dva.

Top 10 - alba:
  1. Viktor Sheen - Planeta opic
  2. Calin & Viktor Sheen - ROADTRIP
  3. Robin Zoot - Ponya
  4. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  5. N Kateřina Marie Tichá & Bandjeez - Plamen
  6. Stein27 - President Of Sexico
  7. Travis Scott - Utopia
  8. Ben Cristovao - ZVÍŘE
  9. Calin - POPSTAR
  10. Viktor Sheen - Černobílej svět

Úplnou rádiovou i albovou hitparádu pro 6. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY