Nostalgický singl "Ahead of the Game" ohlašuje nové album Marka Knopflera

28.01.2024 12:52 - Jiří V. Matýsek | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

Kytarový mistr Mark Knopfler bez větších příprav a lákání oznámil vydání nového sólového alba. Nástupce šest let staré desky "Down the Road Wherever" ponese název "One Deep River" a vyjde 12. dubna. Dvanáct skladeb se natáčelo v londýnských British Grove Studios.

Onou řekou, která se dostala do titulu nahrávky, je Tyne v severovýchodní Anglii, která protéká Knopflerovým rodným městem Newcastlem. "Překročení řeky Tyne máte stále na mysli," uvedl v prohlášení, které doprovázelo oznámení chystané kolekce. "Je to to, co jste dělali, když jste jako mladí odcházeli, a ten pocit je pokaždé stejný. Odjíždíte nebo se vracíte a prostě se to spojuje s vaším dětstvím. Ta síla z toho nezmizí," nechal se slyšet.

A rovnou přihodil pilotní singl. Ten se jmenuje "Ahead of the Game" a jde ruku v ruce s výše uvedeným prohlášením - hojně rozechvívá struny nostalgie a vzpomínek. Píseň ve středním tempu má v sobě mírný country feeling i nepřeslechnutelné množství Knopflerovy typicky lyrické kytarové hry a ležérního pěveckého projevu.

Deska "One Deep River" vyjde na CD, 2LP, kazetě a k dispozici bude i na všech obvyklých digitálních platformách. Pro ty nejzarytější fanoušky je připraven také box set, který obsáhne CD a vinylovou verzi alba, bonusové CD s pěti mimoalbovými kousky a bonusovým nosičem se čtyřmi dalšími songy navíc. Součástí krabice bude také odznak, tři kytarová trsátka a litografický tisk.

Tracklist "One Deep River" je následující: Two Pairs Of Hands, Ahead Of The Game, Smart Money, Scavengers Yard, Black Tie Jobs, Tunnel 13, Janine, Watch Me Gone, Sweeter Than The Rain, Before My Train Comes, This One’s Not Going To End Well, One Deep River.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY