Elektrická kytara podle Kirka Hammeta

30.07.2023 11:21 - Tisková zpráva | foto: Kytary.cz

Značka ESP je mezi kytaristy zavedená jako výrobce kytar určených především pro ostřejší hudební žánry. Prostřednictvím dceřiné společnosti LTD dokáže tento kalifornský výrobce nabídnout své produkty také kytaristům s nižším rozpočtem, přičemž kvalitou nijak nezaostávají za nástroji z linek mateřských dílen ESP. Nyní z produkce ESP LTD vychází horká kytarová novinka s označením ESP LTD KH-V, pod jejíž konstrukcí je podepsaný Kirk Hammet, kytarista metalové formace Metallica.

DNA kytarového atleta

Zbrusu nový signature model elektrické kytary je k dostání v barevných provedeních Metalic Gold a Black Sparkle. Tělo je složeno z křídel vyrobených ze dřeva korina/white limba, průchozí krk s extra tenkým "U" profilem pak ze tří kusů javoru. Plochu hmatníku z ebenu makassar rozděluje čtyřiadvacet pražců velikosti Extra Jumbo a polohové značky z imitace perleti.

Kytara ESP LTD KH-V
© Kytary.cz
Dva snímače Kirk Hammett signature humbucker EMG Bone Breaker, tj. kobylkový s keramickým a krkový s Alnico V magnety, poskytují kytaře jak agresivní definovaný zvuk pro rychlé rytmické frázování kytarových riffů, tak i plný kulatý zvuk pro kytarová sóla. Standardní úpravy nastavení lze provádět pomocí potenciometrů hlasitosti, tónové clony a přepínačem snímačů. Struny jsou ukotveny ve firemních uzamykatelných mechanikách a přes kobylku skrze tělo. Pěkné zpracování podtrhuje barevná úprava Black Sparkle a černý hardware, v případě modelu ESP LTD KH-V MGO Metallic Gold jsou to barevná úprava Metallic Gold a hardware ve zlatém provedení.

Nástrojový arzenál kytarových hvězd

Značka ESP na trhu působí od roku 1984 a její nástroje mají díky kvalitě zpracování a poctivému zvuku pevná místa ve stojanech dlouhé řady známých kytaristů. Vedle Kirka Hammeta jsou to například James Hetfield, Ronnie Wood nebo Max Cavalera. Ve spolupráci s těmito a dalšími kytaristy vznikají v dílnách americké značky ESP kytary, které jsou po zvukové i konstrukční stránce dotažené do posledního detailu a aktuální horkokrevná novinka ESP LTD KH-V se této tradice pevně drží. Přesvědčit se o tom můžete osobně v prodejnách Kytary.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY