Vánoční očistec

20.12.2011 16:00 - Katka Šebestová | foto: facebook interpreta

Až budu příští rok psát Ježíškovi, mým přáním číslo jedna bude, aby Justin Bieber už nikdy žádnou vánoční desku nevydal. Vyprášená atmosféra nemá s tou vánoční skoro nic společného. A když už si myslíte, že to nejhorší pominulo, začne Bieber rapovat.
3/10

Justin Bieber - Under The Mistletoe

Skladby: Only Thing I Ever Get For Christmas, Mistletoe, The Christmas Song (Chestnuts Roasting On An Open Fire), Santa Claus Is Coming To Town, Fa La La, All I Want For Christmas Is You, Drummer Boy, Christmas Eve, All I Want Is You, Silent Night
Vydáno: 31.10.2011
Celkový čas: 37:51
Vydavatel: Universal
Léto v Americe zchladila zpráva, že Justin Bieber chystá vánoční desku. Vánoční proto, že pokryje všechny výdaje na dárky pod pařez jeho manažerům, producentům i ostatním přisluhovačům. A co Ježíšek v chlívku? Kdyby se nenarodil, nebyly by Vánoce, a kdyby nebyly Vánoce, bylo by o jednu příšernou desku méně.

Moje mainstreamem pohlcená duše mi na rozdíl od zbytku světa pořád vnucuje názor, že Justin Bieber nějaký potenciál, na kterém staví, trochu . Ale po tomto hrůzočinu mám i názor, že má za sebou bandu pořádně prašivých volů, kterým voní dolary tak moc, že jim není nic svaté, a bez servítek si tak do huby vezmou nedotknutelné téma Vánoc a totálně ho rozmačkají jako těsto na rohlíčky.

Kdo z vás k čertu považuje za normální rapovat koledu?! Za tohle by Justin neměl dostat žádný dárky, ale bohužel profit z téhle desky bude asi tak velký, že si koupí zase nějaký nový bourák, aby se v něm chechtal hlouposti slečen, jež mnohdy utratily svoje kapesné, aby si pořídily TOHLE! Nic proti vánočním deskám, některé jsou opravdu kvalitní, ale za prznění tradičních koled by měli vypsat veřejně prospěšné práce. I songy, které tradicemi nevoní a vznikly speciálně pro "Under The Mistletoe", pobraly asi tolik vánoční atmosféry jako prvomájové pochody.

I přesto, že se producenti desky snaží rolničky narvat snad do každého tracku, vánoční atmosféra se probudí k životu jen na pár momentů. Producenti se smilovali alespoň nad "Silent Night" a nechali písni originální, sváteční ráz. I "The Christmas Song" se nedočkal zprznění, ale tam ducha Vánoc vyvolal více Usher než Justin. Tradiční vánoční trhák Mariah Carey "All I Want For Christmas Is You" ztratil s Bieberem svou nevinnost. Soudný člověk při poslechu tohoto vánočního hybridu cítí to samé, jako když spálí plný plech rohlíčků: zmar.

Mánii kolem Biebera chápu. Moji generaci naplno zasáhla vlna boybandů Backstreet Boys a Lunetic. Je hrozně populární a jednoduché interpreta nenávidět a přitom tři čtvrtiny haterů neznají jediný song, jen se jako ovce tupě drží stáda. "Under The Mistletoe" těmhle lidem v jejich chytrých názorech dává zelenou. Deska je bídná a naprosto antivánoční, přesto - kdoví, co z toho kluka ještě vyroste...


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY