Powermetaloví Donor podepsali smlouvu s labelem Smile Music Records

28.04.2024 15:02 - Spolupracovník redakce | foto: Smile Music

Ač se v jejich diskografii skví teprve dvě alba, "Donor" a "Devět křížů", power metalisté z Valašska mají na kontě pěknou řádku úspěchů. Účast na velkých festivalech a počty fanoušků mluví samy za sebe. Několik vydařených účastí v hudebních soutěžích a spolupráce s Rolandem Grapowem kapelu za velmi krátkou dobu vyšvihla mezi stálice tuzemských pódií.

Donor se chtějí se svým třetím albem v profesionální cestě za úspěchem posunout ještě o kousek dál, a proto podepsali vedle jiných velkých jmen naší scény, jako jsou například formace Salamandra nebo Insania, smlouvu s nahrávací společností Smile Music Records.

"Jsme rádi, že jsme za práci, kterou jsme desce a celé její propagaci věnovali, byli odměněni tím, že si nás lidé ze Smile Music všimli a oslovili nás. Proběhlo nějaké první oťukávání, kde jsme si načrtli formát naší spolupráce a s příchodem nové koncertní sezóny jsme si plácli. Věříme, že naše spolupráce bude oboustranně ku prospěchu. Nám jistě pomůže s přípravami nového alba a Smile Music získali do svého portfolia kapelu, která zase rozšíří jejich žánrové rozpětí. Myslím, že si vzájemně rozhodně máme co předat, což je dobře pro posun jak kapely, tak labelu. Moc se na spolupráci těšíme," komentuje nově vzniklou spolupráci Míra Šipula, jenž v kapele pevně třímá nejen baskytaru, ale také manažerské břímě.

Už předchozí kolekce "Devět křížů" znamenala pro kapelu průlom. Deska klade důraz na silné melodie i mohutné doprovodné vokály, čímž Donor ukázali svůj powermetalový rukopis.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY