Kubatko posílá songem "Pavlova" vzkaz mladé generaci. Použil i hlas prezidenta Petra Pavla

18.04.2024 18:57 - Dan Hájek | foto: se svolením Kubatka

"Pavlova" se nejmenuje pouze oblíbený dezert, stejný titul ponese také nová řadovka, kterou Kubatko chystá na počátek května. Coby první ochutnávku uvolnil úvodní a zároveň titulní track kolekce.

Song posluchače hravě vtáhne do dobře známého hudebního teritoria, ve kterém nechybí ani Kubatkův typický cit pro elementární melodické struktury. Nahrávka zaujme i tím, že obsahuje sampl s hlasem našeho současného prezidenta Petra Pavla, který říká: "V této chvíli bych se rád obrátil k mladým lidem."

"Pavlova" naváže na kolekci "Rutina", loni se ale Jakub Holovský (jak zní Kubatkovo civilní jméno) připomenul soundtrackem ke hře studia Hexage "Flying Tank". Zvukově novinka reflektuje zhruba poslední dva roky, kdy u zlámaných beatů prý často ubral na tempu, naopak u těch rovnějších věcí zrychlil. Většinu vokálních samplů nově již nečerpal z dostupných bank, ale natočil si je sám.

"Řekl bych, že je to taková hudba, co pomůže oprostit se od každodenní rutiny, nechat se někam odnést a přitom si trochu dupnout," myslí si o kolekci hlavní aktér.

O finální mastering celé nahrávky se tradičně postaral Lukáš Turza. Bonusem bude nová verze skladby "Už nejsme nic", jediná zpívaná položka chystané novinky, která se prvně objevila již na desce "Krasohled".

Album "Pavlova" se na digitálních platformách objeví v pondělí 6. května a Kubatko na něm představí těchto osm kompozic: Pavlova, Roll Down The Window And Press The Pedal, Confidently Beautiful, Us In Corn Fields, Left Me Dizzy, Mojo, Unique Loot, Už nejsme nic (2024).



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY