Douglas Dare přichystal avantgardou ovlivněnou desku "Omni"

19.04.2024 12:08 - Dan Hájek | foto: Erased Tapes

Od vydání poslední řadovky "Milkteeth" se toho u Douglase Darea hodně změnilo. Umělec minulé čtyři roky, včetně covidové pauzy, využil ke svému tvůrčímu posunu. Chystaná čtvrtá studiovka "Omni" se tak vydala blíže k avantgardě, queer tématům, temnému třpytu filmových útržků a nadšení z rave kultury. Neměla by však ztratit nic z neohroženého vyprávění hlavního aktéra, které zůstává hluboce sugestivní.

Douglas na novou kolekci láká již třemi vypuštěnými ochutnávkami, skladbami "Three Roads", "Mouth to Mouth" a "8w9zeros". Druhou zmíněnou natočil ve spolupráci s Rival Consoles, jenž se postaral o beatovou sekvenci, a Danielem Brandtem (členem Brandt Brauer Frick).

Track "Three Roads" autora napadl v době pandemické krize, když se toulal ulicemi Londýna a pozoroval okolní svět, včetně kancelářských budov, jež zely převážně prázdnotou. Připadal si prý jako opuštěný hráč v jakékoliv videohře, kterou se pohybujete sem a tam, bez finálního rozuzlení. Přesto se v těchto chvílích necítil zcela osamocený. "Nakonec jsme všichni měli jeden společný cíl - překonat každý ten den a celou pandemii životem," popsal své pocity.

Kolekce "Omni" se na digitální platformy a do kamenných obchodů dostane v pátek 10. května a Douglas Dare pro ni nachystal těchto deset songů: Three Roads, Mouth to Mouth (feat. Rival Consoles), Absentia, Sailor, Omni, Teach Me, No Island Is a Man, Painter, 8w9zeros, The Stream. Fyzicky se můžeme těšit pouze na červeně zabarvenou edici limitovaných vinylů.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY