Do nové tvorby Imodia skladbou "Někdo se dívá" prvně promluvil bubeník Adam Jánošík

31.03.2024 15:26 - Hana Bukáčková | foto: Jan Nožička

Imodium si už brousí zuby na svůj comebackový koncert, který odehrají 4. dubna ve Foru Karlín. Zveřejnili proto další ochutnávku ze své nové tvorby. Po singlech "Lampy" a "Tuláci" nyní vydávají singl "Někdo se dívá".

Za písní stojí nový příchozí do kapely, Adam Jánošík, který za bubny vystřídal spoluzakladatele broumovské formace Kárla. Že umí skládat písničky, už víme z jeho autorského projektu LABe, jehož hlasem byl právě frontman skupiny Thom Fröde.

"'Někdo se dívá' je mým prvním autorským příspěvkem do kapely. Mám radost, že se klukům zalíbila a hlavně, že sedla Tomášovi, což je alfa a omega všeho. Imodium pracuje na písničkách trochu jiným způsobem, než jsem byl doposud zvyklý. Je to hodně kolektivní proces, kde není místo pro ega. To se mi líbí a můj šuplík je plně k dispozici. Nezastírám, že možnost autorsky se podílet na další tvorbě skupiny byl jedním z důvodů mého rozhodnutí, ale do Imodia jsem vstoupil hlavně jako bubeník s plným respektem k dosavadnímu fungování kapely," říká Jánošík.

Formaci novinka ukazuje opět v jiném světle, například stopáží se blíží k pěti minutám. Líbí se mi postřeh jednoho fanouška, který ji okomentoval slovy: "Mně to přijde jako zdravice Taylora Hawkinse." Bicmena Foo Fighters, od jehož úmrtí uplynulo před pár dny dva roky, milovali a uznávali jak Jánošík, tak Fröde. A fanda se úplně neplete, Jánošík doplňuje: "Je tam takový bubenický fór - čistě bubenické místečko v mezihře, které Taylor použil v jedné písni 'Foos'".

Song na mě působí jako popis nekončícího boje, bytí a požitků života včetně ochranných rukou nad milovanými. Doplňuje jej lyric video, který ctí grafiku vizuálního zpracování předchozích písních.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY