The Libertines v energické skladbě "Oh Shit" balancují na hranici punku a indie

19.03.2024 11:15 - Kateřina Spacek | foto: klapper.cz / musicserver.cz

Pátý duben, kdy vyjde nová deska The Libertines "All Quiet On The Esplanade", se rychle blíží, a tak je čas na další ochutnávku z ní. Po hymnické "Run Run Run", předvídatelné "Night Of The Hunter" a atmosférické "Shiver" je "Oh Shit" plnohodnotným zvukovým nářezem s úderným, zpěvným refrénem, který připomíná jejich rychlé klasiky.

Píseň, kterou napsali Carl Barat a Pete Doherty, je od začátku až do konce pro tuhle britskou partičku typická a všichni členové kapely do ní dodali potřebnou dávku energie. Skladba začíná energickým kytarovým riffem a otevírají ji verše: "Imo loves the feeling of rolling in the sun | Rolling in the oceans | She rolls until she’s numb." V celém songu formace předvádí svůj jedinečný lyrický styl, v němž hojně využívá metafor.

"Myslím, že jsem v těchto dnech prostě trochu uvolněnější. Bez toho nevyspání a běsnění a neustálého hledání drog. To všechno je pryč, ale stále je tu ten chtíč, když se snažím najít dokonalou písničku a obracím se na Carla a říkám: 'Co máš, ukaž kapsy,' když přijde na skládání," svěřil se Doherty.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY