Mirai a Majk Spirit v novince "čas rány zahojí" nemají daleko k hudebnímu odpadu

17.03.2024 10:00 - David Böhm | foto: Butterfly Kids

Pět singlů během čtyř měsíců. Takhle se Mirai chystají na vydání nového alba. Zatímco počet zveřejněných písní a doprovodných videoklipů je působivý, hudebně novinky drhnou. A ta úplně nejčerstvější nazvaná "čas rány zahojí" zatím úplně nejvíce.

Už v úvodu za uši nepříjemně chytne Navrátilův afektovaný zpěv. To však není vše. V polovině písně si troufne i na rap, který dopadl katastrofálně - svěří se v něm, že "měl summertime sadness". Chtělo by se říct, že tuto část měl ponechat někomu rapově ostřílenějšímu, jako třeba hostujícímu Majkovi Spiritovi. Jenže jeho sloky, z nichž ta závěrečná působí jako na hudební podklad na sílu namontovaná, jsou snad ještě horší.

Povedlo se v písničce vůbec něco? Ano, alespoň tepající beat kolem první minuty a fakt, že oproti podobně rádoby experimentálnímu "dopisu" v ní nechybí kapela.

Výsledný dojem alespoň mírně zachraňuje potemnělý vizuál, který pořídil tým Butterfly Kids, stojící i za videem k singlu "nespíš". Zrychlené záběry se slečnou s červeným šátkem nebo Majkem stojícím před zrcadlem určitě vypadají cool, na záchranu špatné skladby to ale nestačí.

Nového, v pořadí čtvrtého alba, jehož název kapela již brzy prozradí, se dočkáme už zkraje dubna. "Myslím, že tam jsou silné songy. Napsal jsem jich asi čtyřicet a na desce skončí jen jedenáct. Mám pocit, že je z desky cítit svoboda a ne tlak na úspěch a čísla," přibližuje frontman."Kapela, která tu je deset let a splnila si po cestě spoustu snů, už dělá hudbu hlavně proto, že ji to naplňuje a baví se tím," míní.

Nezbývá než doufat, že šest zbylých kousků nahrávku dokáže spasit. Moc to tak ale bohužel nevypadá.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY