"Venus" Zary Larsson je jen dalším kouskem do její průměrné sbírky

24.02.2024 09:00 - Honza Balušek | foto: Benjamin Vnuk

Někdy se zdá, že zásobárna severských popových interpretek nemůže nikdy vyschnout. Jenže taky není všechno zlato, co se třpytí. Taková Zara Larsson má sice na svém triku několik docela velkých hitů, na ploše celých desek se jí ale zatím moc nedařilo. A novinka "Venus" není výjimkou. I když trošku...
6/10

Zara Larsson - Venus

Skladby: Can't Tame Her, More Than This Was, On My Love, Ammunition, None of These Guys, You Love Who You Love, End of Time, Nothing, Escape, Soundtrack, Venus, The Healing
Vydáno: 9.2.2024
Celkový čas: 39:18
Vydavatel: Sony Music

Popové zpěvačky, navíc ze severských zemí, mají na musicserveru na růžích ustláno. Proto když druhá ("So Good") a třetí ("Poster Girl") řadovka Zary Larsson u nás v recenzích shodně obdržely hodnocení 5/10, můžete si být jistí, že v pelotonu mrazem ojíněných pěnic je rodačka ze Stockholmu na jeho samém chvostu. Naštěstí její čtvrtá studiovka "Venus" je přece jen o chlup lepší než její předchůdkyně.

Čím víc radio friendly a generické její písničky jsou, tím je to horší. Mezi nejslabší položky nahrávky bezpochyby patří Davidem Guettou produkovaná "On My Love", již by mohl zpívat úplně kdokoli a bylo by to jedno, či hned následující, až otravná "Ammunition". V kontrastu k nim však na albu najdete i povedený pilotní hit "Can't Tame Her", naprosto výbornou pecku "More Than This Was" či stejně zábavný aktuální singl "You Love Who You Love". Poněkud zarazí, že všechny tři pomalejší písničky Švédka zařadila do druhé poloviny desky, tudíž spíše splývají v jeden melancholický celek, ale ani ty jí ostudu nedělají.

Zara Larsson v Česku

Pokud si chcete všechny hity této zpěvačky užít naživo, šanci budete mít už 6. března, kdy zazpívá v pražském Foru Karlín. Jako předskokanka večer uvede novicka Yaeger. Vstupenky na koncert pořídíte zde.

Výsledek? Mohlo být líp. Ale mohlo být i hůř! Čtvrtá studiovka Zaru Larsson opět nevykopla do výšin popu, který se dá použít i na více než jen chvilkovou zábavu a dokáže ve vás vzbudit emoce. Na druhou stranu místy to vypadá, že už se přece jen našla.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY