Pět nejlepších balad od Jennifer Lopez zpívaných ve španělštině

23.02.2024 08:00 - Jana Kloučková | foto: Norman Jean Roy

Jennifer Lopez vždy seděla na dvou židlích - zpívala i hrála. Ani v oblasti hudby, kde je známá dynamickými vystoupeními a spojováním žánrů, nezůstala pouze u angličtiny. Nyní se zaměříme na zpěvaččiny nejlepší skladby ve španělštině. Všechny ukazují její hudební rozmanitost, ale také hluboké kořeny.

No Me Ames (feat. Marc Anthony)

Duet s Marcem Anthonym "No Me Ames" se objevil na debutu "On The 6" z roku 1999. Je pravděpodobně jednou z nejikoničtějších španělsky zpívaných balad Jennifer Lopez, ačkoliv mnozí možná nevědí, že se jedná o coververzi italského hitu "Non Amarmi" z roku 1992.

V době natáčení španělské verze neměla Lopez s Anthonym žádný milostný poměr. O to emotivnější byla živá vystoupení dvojice po rozvodu. No me ames totiž v překladu znamená nemiluj mě.


Qué Hiciste

Skladba "Qué Hiciste" byla prvním singlem z dosud jediného kompletně španělsky zpívaného alba J.Lo "Como Ama Una Mujer", které vyšlo v roce 2007. K jeho natočení zpěvačku inspiroval její tehdejší manžel Marc Anthony, který byl také jedním z producentů desky.

Singl "Qué Hiciste" se stal okamžitým hitem především ve španělsky mluvících zemích. Píseň kombinující prvky rocku a latin popu představuje dramatický příběh lásky a zrady, což interpretce umožnilo ukázat emotivní vokální výkon.


Me Haces Falta

Druhý singl z alba "Como Ama Una Mujer" představil umělkyni v její nejsentimentálnější poloze. Emotivní balada "Me Haces Falta" vyjadřuje bolest, touhu po ztracené lásce a pojednává o sebenenávisti.

V doprovodném videoklipu zpěvačka vystupuje jako tajná agentka FBI, která udá svého milence policii, čehož následně lituje.


Nové album, film i koncert

Jennifer Lopez - This Is Me...Now
I pokud jste fanoušky hlavně jejích španělsky zpívaných písní, určitě vám radost udělá také její nová, anglicky nazpívaná deska "This Is Me…Now", která právě vyšla. Kromě ní si na Prime Video můžete pustit také doprovodný film "This Is Me…Now: A Love Story", na Apple TV+ zase do 22. března exkluzivně najdete speciální koncert z Los Angeles, na němž J.Lo předvedla nejen skladby z nové studiovky, ale také své starší hity.

Olvidame Y Pega La Vuelta (feat. Marc Anthony)

Roku 2016 J.Lo a Marc Anthony znovu spojili své síly a přinesli novou verzi osmdesátkového argentinského hitu "Olvidame Y Pega La Vuelta".

Dvojice představila duet na cenách Latin Grammy a opět prokázala svou schopnost oživit pozapomenutou píseň. Bývalí manželé věděli, proč si ji vybrali - měla to být terapie, jak se vyrovnat se zlomeným srdcem.


Adiós

Posledním trackem na albu "Como Ama Una Mujer" je příznačné "Adiós". Text balady se soustřeďuje na konec vztahu, avšak s pozitivním vyhlížením do budoucnosti. Skladba na desce vyniká především díky tomu, že byla nahrána živě před publikem, které interpretku spontánně doprovodilo ve zpěvu.


Jennifer Lopez v posledních letech hojně využívá latino boomu a na kontě má i několik velmi úspěšných španělsky zpívaných singlů v tanečním stylu, jmenovitě například "El Anillo", "Ni Tú Ni Yo" feat. Gente de Zona, "Pa Ti" feat. Maluma, "Amor, Amor, Amor" feat. Wisin nebo "Cambia El Paso" feat. Rauw Alejandro.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY