Joker's IV lákají na svůj zvukově vyladěný "Pink World"

22.12.2023 10:00 - Ondřej Hricko | foto: Digiton Music Agency s.r.o.

Skupina Joker's IV svým posluchačům nenabízí téměř žádnou indicii, že by měla pocházet z Česka. Dobrá angličtina, vypilovaný zvuk a především žánr, který u nás úplně nezakořenil - glam rock. Její letošní desku "Pink World" navíc producentsky zaštiťuje světoznámý švédský producent Per Aldeheim.
7/10

Joker's IV - Pink World

Skladby: Intro, Put Your Trust In Me, You Got Me Running, When We Were Kids, Be Alive, We Can't Fight It, Mighty Ones, Till The End, Forbidden Love, Watcha Gonna Do, I Want It All (Acoustic Cover)
Vydáno: 17.11.2023
Celkový čas: 39:25
Vydavatel: Digiton Music

Joker's IV dříve vystupovali pod názvem Bad Joker's Cream, ale spolu s čerstvou studiovkou "Pink World" odstartovali novou éru. Najali si zkušeného producenta Pera Aldeheima, který v minulosti spolupracoval třeba s Def Leppard, a ten zvuk vycizeloval k dokonalosti. I díky němu na vás dýchne atmosféra osmdesátkových Twisted Sister nebo Hanoi Rocks a zároveň nahrávka nezní ošuntěle, ale moderně.

Ze skladeb nejvíce potěší hymnická "Put Your Trust In Me", za kterou by se nemusela stydět ani mnohem slavnější zahraniční jména, a asi nejoriginálnější popem nasáklá singlovka "Be Alive". Závěr desky nabízí cover od Queen. Naštěstí si kapela vybrala skladbu "I Want It All", která nemá tisíce dalších kopií. Přesto - pouštět se do předělávek hitů ikonických jmen, pokud nenabízím nový přístup, je přinejmenším zbytečné. Joker's IV si ho mohli na svém jinak velice povedeném "Pink World" odpustit.

Glam rock se sice v různým vlnách a vlnkách vrací zpět, ale pravdou je, že v tomto subžánru bylo opravdu řečeno asi vše, a je tak otázka, zda má smysl ho přiživovat. Po technické stránce je ovšem tohle album opravdu dobrým počinem.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY