Sleaford Mods nahráli pro charitu coververzi hitu Pet Shop Boys

29.11.2023 16:46 - Honza Balušek | foto: Fource PR

Z pohledu České republiky se nám fakt, že DIY elektroničtí pankáči Sleaford Mods natočili předělávku "West End Girls" od Pet Shop Boys, může zdát podivný, až neuvěřitelný. Vždyť ty dvě kapely se zdají být na úplně opačných hudebních barikádách. Andrew Fearn a Jason Williamson, tedy členové této nottinghamské formace, to tak ale rozhodně neberou. Naopak se vůbec netají tím, že na ně PSB měli velký vliv.

" 'West End Girls' je píseň, která je mi v mnoha ohledech velmi blízká, je to moje skladba o dospívání," uvedl Fearn a jeho kolega dodal: "Hodně jsem poslouchal alba Pet Shop Boys 'Please' a 'Actually', ta hudba se do současné doby pořád tak dobře hodí. Když Andrew navrhl, abychom udělali coververzi 'West End Girls', bylo důležité uctít genialitu této skladby. Takže když Neil a Chris dali naší verzi své požehnání, naše malinké hlavy byly unešené. A když jsme dokonce dostali jejich remix... bylo to skoro až příliš. Bylo to úžasné!"

Veškerý výtěžek z prodeje singlu bude věnován na konto charitativní organizace Shelter. Duo bude na svých koncertech prodávat 7palcový vinyl, dvanáctipalec půjde v polovině prosince do širší distribuce a kromě verze Sleaford Mods nabídne i remixy od samotných Pet Shop Boys, HiFi Sean a Extnnddntwrk.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY