Electro-Harmonix NYC DSP Pico - Ohromný zvuk v miniaturním balení

30.10.2023 14:16 - Tisková zpráva | foto: Kytary.cz

Americká společnost Electro-Harmonix působí na trhu od roku 1968 a v hudebním světě získala věhlas především díky dlouhému výčtu kvalitních kytarových (a baskytarových) efektů. Nyní Electro-Harmonix přichází s novou produktovou sérií zvanou Pico. Ta obsahuje devět prověřených modelů stomboxů, které jsou charakteristické nejen kvalitním zvukem, ale především svými miniaturními rozměry.

Efekty kytarových legend

Původní efekty značky Electro-Harmonix si díky zvukovým vlastnostem získaly oblibu dlouhé řady kytaristů v čele s Jimim Hendrixem. Jejich drobnou vadou na kráse mohla být snad jen jejich větší velikost, vývojáři dílen EHX proto konstrukce svých efektů začali razantně zmenšovat. Po produktových sériích Micro a Nano je tady řada zatím nejmenších efektů divize NYC DSP s označením Pico.

Chytré konstrukční řešení

Linie Pico obsahuje devět pedálových efektů s rozměry pouhých 93x51x51 mm. Všechny vycházejí z konstrukcí nejikoničtějších modelů značky Electro-Harmonix, veškeré jejich přednosti však vývojáři dílen EHX naskládali do ultrakompaktních šasi. Jejich ovládací prvky mají multirežimové funkce, takže ovládání například tří parametrů je nyní možné pouhým jedním potenciometrem. Tým NYC DSP tak prostřednictvím kompaktních efektů Pico zásadně rozšiřuje možnosti a způsoby, jakými můžete budovat svůj tón nebo celý pedalboard. Pokud se chcete zařadit do vybrané společnosti kytaristů, kteří efekty značky Electro-Harmonix používali nebo používají, můžete si kterýkoliv z nich vyzkoušet či zakoupit v prodejnách a na e-shopu Kytary.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY