Fender Vintera II - Harmonické spojení tradice s evolucí

24.10.2023 09:38 - Tisková zpráva | foto: Kytary.cz

Americká značka Fender uvedla v polovině září na trh novou sérii kytar a baskytar Vintera II. Na scénu se tak znovu dostává plejáda slavných vintage modelů kalifornského výrobce v čele s mimozemskou formou baskytary Bass VI nebo signature Mustangem Kurta Cobaina.

Vedle nových Stratocasterů, Telecasterů, Jazzmasterů a Jaguarů obsahuje produktová linie Vintera II také modely Nocaster a Kurt Cobain Competition Mustang. Všechny jmenované nástrojové celebrity mají za cíl zpřístupnit současným hráčům kytary ze zlaté éry 50., 60. a 70. let. Nyní jsou zpátky ve své původní podobě, a to včetně palisandrových hmatníků.

Fender Vintera II
© Kytary.cz
Facelift pro kytary zlaté éry

Už v roce 2019 debutoval Fender s produktovou řadou Vintera, která veřejnosti byla prezentována jako série nástrojů inspirovaných vintage předlohami z druhé poloviny uplynulého století. Prostřednictvím vybraných technických specifikací vzdávala hold "stylu a zvuku minulosti", zároveň však tyto nástroje konstrukčně vycházely vstříc moderním kytaristům. Není tedy žádné překvapení, že podobně je tomu i v případě modernizované rodiny Vintera II, která chce uspokojit ty fanoušky proslulé značky, kteří podle produktového viceprezidenta společnosti Justina Noveralla "stále tíhnou k největším ikonám dílen Fender".

Nyní mohou zažít autentický pocit ze hry na Precission Bass z 60. nebo Jazzmasteru z 50. let a další, a to se stejným řemeslným zpracováním a hratelností, jakou od Fenderu očekávají. Pokud také patříte k následovníkům kultu Fender, můžete se o kvalitách nástrojů zbrusu nové série Vintera II přesvědčit osobně v prodejnách Kytary.cz.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY