Rolling Stones si do studia pozvali Lady Gaga a Stevieho Wondera. Výsledkem je jiskřivá balada "Sweet Sounds of Heaven"

29.09.2023 07:38 - Jiří V. Matýsek | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

The Rolling Stones se mílovými kroky blíží k vydání očekávaného čtyřiadvacátého (ve Spojených státech dokonce šestadvacátého) studiového počinu. "Hackney Diamonds", první deska kapely s novým materiálem po osmnácti letech, je naplánovaná na 20. října a po vypalovačce "Angry" jsou tu muzikanti s dalším singlem. A "Sweet Sounds of Heaven" je píseň z úplně jiného soudku.

Je to totiž gospelová balada v tom nejtradičnějším slova smyslu: emotivní, jemná na začátku a postupně gradující až k extatickému finále. Skupina dokonce poslala do světa hned dvě verze: pětiminutovou a sedmiminutovou, singlovou a albovou. Pánové Jagger & spol. si do ní navíc pozvali dva vzácné hosty - Lady Gaga a Stevieho Wondera. Zpěvaččin vokál je nepřeslechnutelný, příspěvek jejího kolegy je poněkud subtilnější, hraje totiž pouze na klavír, moog a elektrické piano.

Oba dva se ovšem velkou měrou podílejí na tom, že výsledkem je velká, doslova jiskřící paráda. A to i navzdory tomu, že se poměrně rigidně drží zaběhnuté šablony toho, jak se tyhle velkolepé skladby dělají. I tak je to ale lahoda.

Energie Stounům, zdá se, nechybí a potvrzuje to i sám frontman, který se nedávno nechal slyšet, že další řadovka jeho formace je ze tří čtvrtin hotová. Ta letošní bude k dispozici v celé řadě formátů a vy si ji už teď můžete předobjednat v e-shopu musicserveru.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY