Joseph Lawrence na EP "Trials Of A Dream: Chapter I" balancuje mezi jazzem a trip hopem

23.08.2023 08:00 - Kateřina Spacek | foto: Peter O'Sullivan

Joseph Lawrence je umělec a zpěvák z Londýna, který na tamní jazzovou scénu pronikl díky působení v legendárním klubu Ronnie Scott's. Muzikant s opravdu jedinečným vokálem se s fanoušky nyní podělil o své EP. Jmenuje se "Trials Of A Dream: Chapter I" a už teď je jasné, že autorův příběh bude dál pokračovat.
8/10

Joseph Lawrence - Trials Of A Dream: Chapter I

Skladby: Trials Of A Dream, BeGod, Empty House, No Good For Me, Evelyn, Tomorrow
Vydáno: 11.8.2023
Celkový čas: 20:19
Vydavatel: RCA Records

Život hudebníka se zcela výjimečným hlasem halí několik tajemství. A podobně tajemně působí i jeho tvorba. Joseph Lawrence v minulosti spolupracoval s muzikanty, jako jsou Mark Ronson, Jessie Ware nebo Lianne La Havas či Pharrell Williams. A nebylo by překvapením, kdyby se tento seznam v budoucnu rozšířil.

Tento umělec, který právem patří mezi vycházející hvězdy, do své hudby skutečně dokáže dát maximum. Ve studiu začal zdokonalovat své dovednosti a nadále tvoří. Doufejme, že výsledek brzy uslyšíme v "Chapter II". Prozatím ale nepředbíhejme. Teď je tu "Trials Of A Dream - Chapter I". Šestipoložkové EP shrnuje jeho nejlepší dosavadní dílo na jednom místě a dále rozšiřuje příběh, který započal před dvěma lety singlem "Hourglass". Díky dalším skladbám se během letoška dostal do širšího povědomí, na ípíčko pak zařadil i ranější písně jako "Empty House", "Tomorrow" a "Evelyn".

Z těch novějších jmenujme například song "BeGod". V tom se Joseph rozhodl smíchat prvky jazzu a trip hopu - a vliv anglické sestavy Massive Attack je tu rozhodně znát. A nutno podotknout, že tyhle dva žánry spolu perfektně fungují. Na celém minialbu je pak slyšitelná pěvecká evoluce tohoto anglického umělce a žánrová flexibilita. Snad Joseph Lawrence v budoucnu vydá i plnohodnotné album. Tento britský pěvec totiž ví, jak dát do muziky celé své srdce.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY