Deset z deseti. Domácí rappeři dovršili svou absolutní dominanci v albovém žebříčku

27.07.2023 17:00 - Josef Martínek | foto: Mike Roft Records

Minule jim vzdorovala alespoň Taylor Swift, tento týden už ale zástupci domácího rapu nenechali v top desítce pro jiné žánry volné ani jedno místo. Na vítězství desky "ROADTRIP" od Calina a Viktora Sheena se opět nic nezměnilo, rádiím dál neohroženě kraluje Miley Cyrus s "Flowers".
Miley Cyrus - Flowers
© Columbia Records
RÁDIA - Za čtyřiadvacetkrát vítěznou Miley Cyrus vystoupali na druhé místo Mirai s písní "Tenkrát" ze zatím poslední desky "Maneki Neko" z roku 2021. Kapela z Frýdku-Místku v ní tak trochu vzdává hold svým pop-punkovým idolům ze začátku milénia. Na podzim ji čeká turné po českých halách, čímž naváže na loňské dva koncerty v pražské O2 areně.

V úspěšném tažení rádiovým žebříčkem pokračuje také Pink. Singl "Trustfall" z aktuální stejnojmenné řadovky už má na kontě čtyři stříbrná umístění a nyní bere podruhé bronz.

Nové maximum si připisuje trojlístek David Guetta, Anne-Marie a Coi Leray - jejich "Baby Don't Hurt Me" stoupá z minulé osmičky na současnou čtyřku. Na čísle pět se naopak nezměnilo vůbec nic, stále na něm přebývá Post Malone s "Chemical".

Nejhranější novinka týdne koresponduje s tím, co aktuálně boduje v kinech: na čtyřiačtyřicáté příčce se totiž objevila Dua Lipa s "Dance The Night" ze soundtracku k "Barbie". Tom Grennan, který minulý týden zazářil na Colours Of Ostrava, vysílá do boje "How Does It Feel" - začíná na jednapadesátém řádku.

Zbývající čerstvé kusy v éteru mají na svědomí chorvatský producent Bruno Pietri a slovenská zpěvačka Dianah Kay (56. "Lights Out"), britský DJ Riton s bahamskou interpretkou Soaky Siren (80. "Sugar"), domácí formace Highland (85. "Proč") a zpěvák Timmy White (90. "Heartshape").

Top 10 ČR - rádia:
  1. Miley Cyrus - Flowers
  2. Mirai - Tenkrát
  3. Pink - Trustfall
  4. David Guetta feat. Anne-Marie & Coi Leray - Baby Don't Hurt Me
  5. Post Malone - Chemical
  6. Endless Summer feat. Violet Days - Crying On The Dancefloor
  7. Kamrad - Feel Alive
  8. Måneskin feat. Tom Morello - Gossip
  9. Michael Schulte feat. R3hab - Waterfall
  10. Zara Larsson - Can't Tame Her


Calin - POPSTAR
© Mike Roft Records
ALBA - Taylor Swift na třetím místě byla minulý týden alespoň drobným zpestřením jinak žánrově naprosto jednotvárné top desítky. Zpěvaččina znovu nahraná třetí studiovka "Speak Now" však tentokrát klesla na číslo čtrnáct. Znamená to, že mezi deseti nejžádanějšími alby najdeme výhradně tituly domácích rapperů.

Stupně vítězů jsou kompletně pod nadvládou dvou mužů - Calina a Viktora Sheena. Vedoucí příčku opanují s deskou "ROADTRIP" společně, a to už podvaadvacáté. Stříbro si přisvojil Sheen se sólovým počinem "Příběhy a sny" z roku 2021 a bronz zase jeho brněnský kolega s loňským bestsellerem "POPSTAR".

Tři příčky k dobru získal Ektor, jehož "Detektor III" najdeme nově na čtyřce. Yzomandias a Nik Tendo se naopak s "Kruhy & vlny (217 Twins Edition)" nepohnuli - a to mají zastoupení ještě na šestce v podobě kolekce "Krtek Forever", na které se kolektivně podíleli interpreti vydavatelství Milion Plus.

Nik Tendo navíc příští týden s velkou pravděpodobností zaútočí na nejvyšší pozice ještě s deskou "*PATTERN*", kterou s ním nahrál NobodyListen. Vydání připadlo netradičně na čtvrtek, tedy na úplný závěr hitparádového týdne, přesto se nahrávka za jediný den dokázala probojovat na čtyřicáté místo.

Top 10 - alba:
  1. Calin & Viktor Sheen - ROADTRIP
  2. Viktor Sheen - Příběhy a sny
  3. Calin - POPSTAR
  4. Ektor - Detektor III
  5. Yzomandias & Nik Tendo - Kruhy & vlny (217 Twins Edition)
  6. ▬ Milion Plus & Yzomandias & Nik Tendo - Krtek Forever
  7. Viktor Sheen - Černobílej svět
  8. Viktor Sheen - Barvy
  9. Separ - Flowdemort
  10. Hard Rico - Secret Eyes

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 29. najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY