Lucie Vondráčková nabízí v novém klipu další "Šanci"

23.05.2023 19:05 - Milan Menčík | foto: Lucie Vondráčková

Lucie Vondráčková navazuje na úspěšné album "Láskověty" novou deskou. Ta ponese název "Letokruhy" a její předzvěstí v těchto dnech není pouze singl a videoklip "Šance", ale rovnou celá půlka kolekce. Tu zpěvačka také pokřtila. Úspěšné věci nemění, i se svojí aktuální tvorbou zůstala na Slovensku.

Vondráčková má subjektivně dlouhodobé problémy s rychlejšími skladbami, naopak pomalejší songy jí jdou k duhu víc i vzhledem k barvě hlasu a celkovému image. Porozchodová píseň, jejíž hudbu složil Tomi Popovič a text dala dohromady sama Lucie s Vojtou Drahokoupilem, je melodicky dobře vystavěná, postavená hlavně na klavíru a celkově si s sebou nese takovou příjemnou auru, i když je vlastně hodně smutná. Možná však právě proto.

Klip je na zpěvačku až nezvykle odvážný. Je z něj cítit to, že se cítí vážně dobře, sluší jí to. Na mysl se však vkrádá otázka, proč s takovou odvahou přišla až nyní? Režisérka Marie Grossu při něm nahatou Vondráčkovou nechala koupat dokonce i v mléce. Síla novinky tkví hlavně v tom, že její poselství pochází ze života - takřka každý z nás si rozchodovou situací alespoň jedenkrát za život prošel. Interpretku nevyjímaje.

Celé album "Letokruhy" by mělo vyjít v září a bude obsahovat šestnáct položek.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY