Dívčí dvojice Prima Queen debutuje citlivou kytarovkou "Not The Baby"

16.05.2023 12:30 - Ondřej Hricko | foto: Lydia Robinson

Britsko-americké dívčí indierockové duo Prima Queen se v minulém roce etablovalo na ostrovní klubovou scénu a v roli předskokanů postupně dobylo také evropská pódia. Pod svá křídla si je na turné vzali třeba Wet Leg, The Big Moon nebo Dream Wife. Nyní mají muzikantky venku debutové EP "Not The Baby". Jak se povedlo?
7/10

Prima Queen - Not The Baby

Skladby: Back Row, Crow, Dylan, Hydroplane
Vydáno: 3.5.2023
Celkový čas: 12:51
Vydavatel: Big Indie Records

Při poslechu čtyřskladbové minikolekce je zřejmé, že Prima Queen skládat umějí a svůj talent dokážou prodat. Úvodní "Back Row" je přesně taková pichlavá vztahovka o zlomeném srdci, jakou byste od dívčího rockového dua čekali. Dokáže popíchnout, zanadávat, ale vše zabalit do citlivého a intimního rámce. Navíc má příjemnou melancholickou až zasněnou atmosféru.

Ta ale zdobí i následující zpěvnou "Crow" s lehoučkým popěvkem, hladícím po duši. Velice zábavná je i kytarová linka v taneční "Dylan", která perfektně poskakuje za uchu lahodícími vokály Louise Macphail a Kristin McFadden, které jsou krom jiného nejlepšími přítelkyněmi. Možná škoda trochu rozvleklé závěrečné "Hydroplane", která jako jediná nemá úplně definovaný tah na branku, ale pořád jde o solidní kytarovku.

Pro fanoušky indie pop rocku, zejména toho dívčího, zastoupeného třeba Haim či Wet Leg, bude ípíčko "Not The Baby" sympatickým předkrmem. A my už se těšíme na jejich plnohodnotný hlavní chod.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY