"Iveta" se vrací. Druhá řada seriálu mapujícího život Ivety Bartošové zamíří na VOYO již v květnu

25.04.2023 10:27 - Roman Jan Stanislav Janouch | foto: VOYO

Nikoli do roka a do dne, ale do roka bez jednoho dne. Právě v tomto termínu přichází TV Nova na své streamovací platformě VOYO s druhou řadou minisérie o životě blonďatého idolu jménem Iveta Bartošová. Jestliže první řada seriálu "Iveta" mapovala samotné počátky její kariéry po boku Petra Sepéšiho, dvojka podle všeho přeskakuje začátky sólové dráhy princezny československého popu a přesouvá se rovnou do devadesátých let.

Tehdy vrcholí první zpěvaččina zlatá éra, kterou v éře svobodného trhu a přílivu západní popkultury ovšem brzy vystřídal i logický propad (spolu se zrušením ankety Zlatý slavík, kterou Bartošová do té doby stihla třikrát opanovat) a také první bulvárem nafouknuté problémy v osobním životě. Scénář bude tentokrát rozebírat mimo jiné vztah s Rudolfem Hrušínským nejmladším při natáčení romantické komedie Jaroslava Soukupa "Svatba upírů", mateřskou pauzu i pověstný comeback století díky muzikálu Karla Svobody "Dracula" a platinovému studiovému albu "Ve jménu lásky".

Děj je ovšem lemován především Ivetiným vztahem s Ladislavem Štaidlem, jejím ženatým manažerem a posléze otcem syna Artura. "Iveta je na vrcholu. Její sólová alba se prodávají po tisících, vyhrává ankety popularity, dostává hlavní roli po boku generačního idolu ve filmu 'Svatba upírů', má muže, kterého všichni obdivují, plní se jí sen o duetu s Karlem Gottem. Ovšem stále postrádá to, po čem touží ze všeho nejvíc: ničím nepodmíněnou lásku, dítě a rodinu. A přichází první skandál," shrnuje pozvánku ke svému novému projektu Nova.

Anna Fialová se v hlavní roli v pokračování úspěšné minisérie divákům na VOYO představí už v pátek 5. května. Vedle ní, Elišky Křenkové v roli její sestry Ivany, Aleny Mihulové a Miroslava Hanuše jako jejích rodičů se na větší ploše představí Ondřej G. Brzobohatý (mimochodem autor doprovodné hudby) v roli Ladislava Štaidla. A premiérově se přidávají i další ikony. Skladatele Karla Svobodu si zahrál Saša Rašilov, jeho ženu Vendulu Svobodovou Karolína Vágnerová, Rudolfa Hrušínského nejml. pak Oskar Hes. V příběhu se dále objeví Ján Jackuliak, Daniel Kadlec, Patricie Pagáčová, Miloslav König, Zuzana Onufráková a Ondřej Ruml jako Karel Gott.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY