Jak Ellie Goulding představila album "Higher Than Heaven" jako své nejlepší aneb Slibem nezarmoutíš

04.07.2023 08:00 - Jana Kloučková | foto: Rob Rusling

Před více než desetiletím vstoupila Ellie Goulding na scénu jako naprostý zjev. Její křehký projev v kombinaci s electropopem tehdy nezůstal bez povšimnutí. Postupný vývoj s různými odbočkami ji svedl na přístupnější cestu, ovšem za cenu ztrát. Britská zpěvačka tak stále hledá sama sebe. Našla se na "Higher Than Heaven"?
6/10

Ellie Goulding - Higher Than Heaven

Skladby: Midnight Dreams, Cure For Love, By The End Of the Night, Like A Saviour, Love Goes On, Easy Lover (feat. Big Sean), Higher Than Heaven, Let It Die, Waiting For It, Just For You, How Long
Vydáno: 7.4.2023
Celkový čas: 36:42
Vydavatel: Polydor

Ellie Goulding se nechala slyšet, že svou nejnovější studiovku "Higher Than Heaven" považuje za to nejlepší, co kdy natočila. Zaplnila ji eskapistickými tracky typu "By The End Of The Night". "Jako bychom zapomněli, že hlavním úkolem popové hudby je zprostředkovat únik od všech starostí," uvedla tehdy. Možná to tak opravdu cítí, možná jde o marketingový tah. Každopádně jít za hranici zkusila snad jen v singlu "Better Man".

Desce nelze upřít, že příjemně plyne, písně jsou líbivé a nekonfliktní, vybízejí k tanci a odpoutávají od nežádoucích myšlenek. To ostatně bývá podstatou tanečních nahrávek. Tahle však posluchačům neposkytne možnost ke konfrontaci s jejich vlastním vnitřním světem. Chybí jí totiž pořádná hloubka. Přesně ta, kterou se zpěvačce do svých alb podařilo vždy vtisknout (byť na těch předchozích tomu bylo jen částečně).

Výsledkem je soubor songů všehovšudy prázdných, které budou posluchače doprovázet maximálně pár měsíců. Zbývá jen doufat, že kolekci "Higher Than Heaven", která už si svou životnost prakticky odbyla, umělkyně znovu vzkřísí společně se staršími hity na festivalu Colours Of Ostrava, kde vystoupí jako jedna z hlavních hvězd 20. července.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY