Rolling Stones vydají živák "Live Grrr!". Záznam vystoupení k 50. výročí je plný hvězdných hostů

01.12.2022 17:26 - Jiří V. Matýsek | foto: Tomáš Rozkovec / @musicserver.cz

The Rolling Stones letos slavili těžko uvěřitelných šedesát let na scéně, odehráli spoustu velkých show a v této chvíli ve studiu pracují na novém albu. Ale než se výsledek dostane k posluchačům, vyjde připomínka jejich výročního vystoupení k padesáti letům. Živý záznam "Live Grrr!" vznikl 15. prosince 2012 v Newarku, New Jersey a v podobě 2CD, 3LP a koncertního filmu na DVD a Blu-ray vyjde 13. února 2023.

Nahrávka připomíná speciální večer. Stouny tehdy totiž doprovodila celá řada hvězdných hostů. Slavné hity si s kapelou přišli zahrát Lady Gaga, Bruce Springsteen, John Mayer, The Black Keys a Gary Clark Jr. Setlist o třiadvaceti položkách je naplněný hity, dojde ale i na dvě tehdejší novinky, "Doom and Gloom" a "One More Shot", které se objevily na tehdy vydané kompilaci "Grrr!". Zazní také první oficiální singl formace, "The Last Time".

Koncert byl původně vysílán coby placený přenos, od té doby nebyl k dispozici. Pro vydání na DVD a Blu-ray byl záznam nově sestříhán a remixován a v podobě samostatných bonusů rozšířen o tři skladby natočené na show, která se na tomtéž místě konala o dva dny dříve. Mimo jiné tam najdeme verzi "Respectable", kterou zahrál John Mayer.

Tracklist "Live Grrr!" vypadá následovně: Get Off Of My Cloud, The Last Time, It’s Only Rock ‘n’ Roll (But I Like It), Paint It Black, Gimme Shelter (Lady Gaga), Wild Horses, Going Down (John Mayer & Gary Clark Jr.), Dead Flowers, Who Do You Love? (The Black Keys), Doom And Gloom, One More Shot, Miss You, Honky Tonk Women, Band Introductions, Before They Make Me Run, Happy, Midnight Rambler (Mick Taylor), Start Me Up, Tumbling Dice (Bruce Springsteen), Brown Sugar, Sympathy For the Devil, You Can’t Always Get What You Want, Jumpin’ Jack Flash, (I Can’t Get No) Satisfaction .



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY