Beyoncé se stala umělkyní s nejvíce nominacemi na Grammy

26.11.2020 12:27 - David Věžník | foto: facebook interpreta

Beyoncé si mezi své rekordy tento týden připsala další zářez: stala se umělkyní s největším počtem nominací na Ceny Grammy v historii. K tomuto prvenství jí dopomohlo hned devět kategorií, v nichž její jméno zaznělo během úterního nominačního večera.

Americká zpěvačka tak za svou kariéru byla na zlatý gramofonek nominovaná celkem devětasedmdesátkrát, z toho čtyřiadvacetkrát cenu získala. Stejný počet nominací má její britský kolega Paul McCartney, prvenství drží její manžel Jay-Z a Quincy Jones, kteří byli oba na Grammy nominovaní osmdesátkrát. V této skupině je tedy jedinou ženou.

Pokud během lednového předávání cen Beyoncé promění alespoň čtyři nominace, bude mít nejvíc gramofonků ze všech umělkyň v historii. A pokud dostane osm ocenění, předežene i všechny muže a na světě nebude nikdo, kdo by měl v polici těchto trofejí víc.

Více se dozvíme 31. ledna, kdy se Ceny Grammy 2021 budou vyhlašovat. Rodačka z Houstonu bojuje mimo jiné v kategoriích nahrávka roku, píseň roku nebo nejlepší hudební film. Nominační večer vůbec ovládly ženy - vedle Bey mají nejvíce šancí Dua Lipa, Taylor Swift a Billie Eilish.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY